Az Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvánnyal 2010-ben kaptunk megbízást arra, hogy ... a "Feladatok a XXI. századra" ENSZ dokumentum ajánlásai, valamint a "helyi feladatok a XXI. századra" programalkotással kapcsolatban kialakult nemzetközi gyakorlatnak megfelelően elkészítsük Miskolc Megyei Jogú Város Fenntartható Fejlődési Stratégiáját.

Ahhoz, hogy a program elfogadottá és megvalósíthatóvá váljon a helyi társadalom és döntéshozók szemléletének a fenntartható fejlődés irányába kell megváltoznia, amelynek legfontosabb eleme a holisztikus látásmód, a környezet és fejlődés, ill. a gazdaság, társadalom és környezet ügyeinek együttes kezelése. Ugyanis a gazdaság, társadalom és környezet minden eleme összefonódik, azokat együttesen - ill. a döntésekben egyformán fontos tényezőként - kell kezelni. A fenntartható fejlődés legfontosabb kritériuma, hogy erőforrásainkhoz fenntartható módon nyúljunk, azaz a fejlődés lehetőségét a jövő generációk számára is biztosítsuk...

 

Ha mindezek a gondolatok felkeltették érdeklődését, kérjük lapozzon tovább oldalainkon. Írja meg véleményét a készülő szövegtervezetekről, szavazzon, tegye vitatémává észrevételeit a fórumon és baráti körében.
Együttműködését előre is köszönjük!

Gyulai Iván