Támogató: Aktív- Ökoturisztikai Fejlesztési Központ

Megvalósító: Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány

Támogatás összege: 71.500.000 Ft

 

 ÉPÍTKEZÜNK! - Épül a Pohánka Vendégház

 

2020 novemberében az Ökológia Intézet Alapítvány az Aktív- Ökoturisztikai Fejlesztési Központ Nonprofit Kft. 71.500.000 Ft-os támogatásával, a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program keretén belül egy új vendégház építésére kapott lehetőséget Gömörszőlősön.

A beruházás megvalósításával egy minden komforttal felszerelt, igényes szálláshelyen várjuk jövőbeli Vendégeinket. A tervezett vendégház két apartmanja egy tornácról nyílik. Az elsőben egy konyha-étkező-nappali közösségi helyiségből jobbra-balra egy-egy háromágyas hálószoba nyílik saját WC-zuhanyozó helyiséggel, valamint egy mosókonyha és egy raktár. A második, kétszobás apartman egy akadálymentes és egy normál hálóval, étkező-konyha-nappalival, valamint akadálymentes mosdó-zuhanyozó-WC helyiséggel rendelkezik.

Az épület falazata porotherm 44 klíma téglából készül, nyílászárói 3 rétegű üvegezéssel mely biztosítja az épület alacsony energiaszükségletét, a villamos energia ellátásához  napelemes tetőcserepek kerülnek a tetőre, a téli hidegben a fűtést pedig infrapanelek fogják szolgáltatni.

A mostani fejlesztés során kialakításra kerülő négy szobával együtt, így a vendégházainkban eddig is rendelkezésre álló 8 szobával együtt összesen már 12 szobában maximum 36 fő elszállásolására van mód egy időben Gömörszőlősön. Fontos cél volt, hogy az új vendégház magas színvonalú, összkomfortos, ugyanakkor feltétlenül tájba illő legyen, illetve kiemelt elvárás volt részünkről az akadálymentesítés is, hiszen a faluban nincs akadálymentes szálláshely.

A fejlesztés azonban nem csupán az Ökológiai Intézet Alapítvány szolgáltatásainak bővítését és ezzel annak versenyképessége növelését célozta, hanem munkahelyteremtést is, illetve a település, és a térség gazdasági életének erősítését is. Várhatóan közvetve ez igen jó, ösztönző hatással lesz a környező gasztronómiában és turizmusban érintett vállalkozások életére is.

 

Néhány fotó a most folyó munkákról, valamint a tervezett Vendégház látványtervét is megmutatjuk (rákattintva eredeti méretben is láthatók a képek):

 

 

Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány
3525 Miskolc, Kossuth utca 13.
3728 Gömörszőlős, Kassai utca 37-39.
Telefon: (20) 407-6875
E-mail: okologiai.intezet@gmail.com

* * *