A GYÜMÖLCSFÁK METSZÉSE - ÖKO KERTÉSZ KLUB
Szeretettel várunk mindenkit A GYÜMÖLCSFA METSZÉSE c. előadásra szerdán. Előadónk Hudák Katalin kertészmérnök lesz. Kivételesen 17 órakor kezdünk a szokásos helyen (Ökológiai Intézet, Miskolc, Kossuth u. 13.).
A metszés gyakorlati csínját-bínját is megismerhetjük szombaton. A Bedegh-völgyi öreg gyümölcsösbe 13 órakor indulunk az Állatkórháztól. A terepi programot Szűcs Gergely és Hudák Katalin közösen vezeti majd. Metszőollót, kesztyűt minden érdeklődő magának hoz.
A részvételi hozzájárulás 500 Ft.      
    
MÉLYMULCS ÉS MAGBÖRZE
Az Ökö Kertész Klub legutóbbi rendezvényén Gyulai Iván a mélymulcsos gazdálkodásról tartott előadást. Emlékeztetőül és azok számára, akik nem vehettek részt rajta, csatolunk egy letölthető írásos és egy videó anyagot is. 
Film: https://www.youtube.com/watch?v=uHcJO88tX5E
Írás: http://viridis.hu/blog/237/518/gyulai-ivan-a-melymulcsos-gazdalkodasrol
A program második felében a magbörze zajlott, melyet márciusban megismétlünk szélesebb körök számára is, egy nagyobb befogadó képességű helyszínen.
Február 18-án a metszés elmélete, 21-én pedig gyakorlata (egy Bedegh-völgyi öreg gyümölcsösben) kerül napirendre, Hudák Katalin kertészmérnök és Szűcs Gergely közreműködésével.

Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány
3525 Miskolc, Kossuth utca 13.
3728 Gömörszőlős, Kassai utca 37-39.
Telefon: (20) 407-6875
E-mail: okologiai.intezet@gmail.com

* * *