Kedves Érdeklődők!

 

Az ember és környezetkímélő kertművelés alapjai – Mélymulcsos napok kezdőknek

 

A nyáron megszokott kezdő mélymulcsos alkalmak tematikáját követve, de rendhagyó módonhétköznap tartjuk rendezvényünket, ahol Gyulai Iván, az Ökológiai Intézet igazgatója vezeti az Érdeklődőket.

A mélymulcsos gazdálkodás egy új megközelítés a kertművelésben, amely egyszerre kíméli időnket, fizikai erőnket, egészségünket, pénztárcánkat és környezetünket. Az érdeklődők az azonos című filmekből ismerhették meg a módszert, a gyakorlatban azonban számos kérdés merül fel, amelyekre most választ kaphatnak az Ökológiai Intézet Gömörszőlősi Oktató Központjában, egy két napos gyakorlati alkalom keretében.
Ennek során áttekintjük azokat az anyagokat, amelyekből mulcsot készíthetünk. Megismerkedhetünk a különböző mulcsozási eljárásokkal, és megtudhatjuk, hogy milyen előnyökkel jár a komposzthagyó mélymulcsos módszer. Bemutatjuk azokat a hibákat is, amelyek gyakran előfordulnak, ha a mulcs elkészítésénél nem helyesen járunk el. Szó lesz a kert kialakításáról, ültetési, vetési módszerekről, "gyomokról", csigákról, levéltetvekről, és mindazokról, akik segítik a kertész munkáját.

Időpont: 2020. szeptember 29-30 (kedd-szerda). A jelentkezőket szeretettel várjuk Gömörszőlősön, legkésőbb szeptember 29-én, kedden 10.00 órakor. (A rendezvény szerdán 14.00 órakor ér véget.)

Helyszín: Gömörszőlős, az Ökológiai Intézet Alapítvány Oktatóközpontja
3728 Gömörszőlős Kassai út 37-39.
Külső helyszín: Szuhafő

Részvételi költség 20.000 Ft, mely tartalmazza a résztvevők szállását és étkezését is. Részvételi szándékát és minden felmerülő kérdését kérjük az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen jelezze. (Jelentkezést minden esetben a jelentkező email-címére elküldött számla teljesítése esetén tudunk véglegesíteni.) 

 

A technológiáról készült kisfilmek az alábbi linken találhatók:
https://www.youtube.com/watch?v=uHcJO88tX5E

https://www.youtube.com/watch?v=m5ZzMWQtA30&

https://www.youtube.com/watch?v=a8VrjshwIOU&

Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány
3525 Miskolc, Kossuth utca 13.
3728 Gömörszőlős, Kassai utca 37-39.
Telefon: (20) 407-6875
E-mail: okologiai.intezet@gmail.com

* * *